Destinacijski klubi

Primeri dobrih praks

LJUBLJANA

EuroPrevent je vsakoletni kongres Evropskega združenja za preventivno kardiologijo, kjer se vodilni strokovnjaki zberejo in izmenjujejo znanje o preprečevanju kardiovaskularnih bolezni in rehabilitaciji. Med obiskovalci so kardiologi, splošni zdravniki, znanstveniki, mladi raziskovalci in oblikovalci politike. Kulturno in kongresno središče Cankarjevega doma je obiskalo več kot 1.200 strokovnjakov s področja zdravstva iz več kot 40 držav, ki so sodelovali v izmenjavi 800 povzetkov in prijavljenih kliničnih primerov.

Vsekakor bi priporočila Cankarjev dom ostalim organizatorjem kongresov, saj je to garancija za uspeh. Naš prvi kongres je bil zelo uspešen in menimo, da se ljudje ne bodo naveličali obiska destinacije vsaka 3 leta. Prav tako vemo, da imamo prostor za napredek, kar je pomembno, ko se kongres z leta v leto širi.

Valerie Thiollet

Vodja Oddelka za posebne kongrese pri Evropskem društvu za kardiologijo - Francija

Pobuda Tri morja 2019 na Gospodarskem razstavišču je bil največji politično-poslovni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije. Na dvodnevnem dogodku so skušali institucionalne in zasebne vlagatelje prepričati o financiranju čezmejnih projektov sodelovanja na energetskem, prometnem in digitalnem področju v regiji med Jadranskim, Baltskim in Črnim morjem. Na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja se je odzvalo devet predsednikov, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in ameriški sekretar za energijo Rick Perry.

S pomočjo Gospodarskega razstavišča smo gostom zagotovili lokacijo v neposrednem centru Ljubljane, kar je pomembno prispevalo k uspešni izvedbi dogodka. Tehnična ekipa in celotno osebje je bilo profesionalno, postavitev in priprava dvorane, kjer se je odvijala glavnina dogodka, pa je bila izvrstna.

mag. Dobran Božič

državni sekretar, Ministrstvo za zunanje zadeve

MARIBOR

Reševalci na motorju iz Slovenije so aprila 2019 organizirali 6. svetovni kongres IMRUA (International Fire and EMS Motorcycle Response Unit Association). Kongresa so se udeležili zdravstveni tehniki, reševalci, zdravniki in gasilci na motorjih z vsega sveta. Dogodek je potekal v HOTEL CITY MARIBOR, ki lahko sprejme do 625 konferenčnih udeležencev.

Letos smo organizirali 6. svetovni kongres reševalcev na MOTORJU IMRUA 2019. Zavedali smo se, da bo prišlo ogromno udeležencev iz tujine, zato smo morali poiskati primeren kongresni center. Odločili smo se za poslovni HOTEL CITY MARIBOR, kar se je izkazalo za odlično odločitev. Zaradi profesionalnosti osebja hotela, je bil kongres izjemno uspešen

Marko Kukovec

podpredsednik svetovne organizacije reševalcev na motorju IMRUA in predsednik organizacijskega odbora IMRUA 2019

Letno srečanje Slovenskega kemijskega društva 2019 je bilo zasnovano kot tridnevna znanstvena konferenca, na kateri so sodelovali številni tuji in domači predavatelji in predstavitve. Letno srečanje je potekalo v kongresnem centru Hotela Habakuk in gostilo 280 udeležencev. Program, ki je pritegnil strokovnjake s področja kemije, kemijske tehnologije in kemijskega inženirstva iz regije, je spremljala najpomembnejših slovenskih proizvajalcev in ponudnikov laboratorijske opreme.

NOVA GORICA

Med 27. in 29. novembrom je v Hotelu Perla potekal že 17. INFOSEK, največji slovenski dogodek na področju informacijske varnosti. Konferenca je udeležencem nudila priložnost, da se seznanijo z najnovejšimi trendi in spoznanji, ki jih prinaša informacijska varnost, tako v slovenskem kot v širšem evropskem prostoru.

Perla, Resort & Entertainment je odlična lokacija za organizacijo večje mednarodne konference kot je INFOSEK. Že 17 let nam kolegi iz konferenčnega centra nudijo strokovno storitev na najvišjem nivoju. Cenimo njihov trud, ki ga vsako leto vložijo v organizacijo konference in tudi zaradi tega je INFOSEK konferenco obiskalo tolikšno število udeležencev.

Maša Arčon

vodja projekta INFOSEK

ASK je vsakoletna konferenca o demenci, ki jo organizira Slovensko združenje za pomoč pri demenci. Novembra 2019 je bil za prizorišče 11. ASK konference izbran konferenčni center Hotela Perla. Na konferenci so predavali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence ter predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja. Poleg različnih predavanj je bilo med konferenco tudi več različnih delavnic in okroglih miz. Konference, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Slovenije, Marjana Šarca, se je udeležilo preko 250 udeležencev iz Slovenije in tujine.

PORTOROŽ

68. zasedanje generalne skupščine IFMSA v marcu 2019 se je odvijalo v Hotelu Bernardin. Sedem dni dolgega srečanja se je udeležilo 1.500 študentov medicine s celotnega sveta. Udeleženci so se v Portorožu zbrali, da bi razpravljali o pomembnih temah in našli rešitve za boljšo prihodnost, hkrati pa zagotovili nadaljevanje dela prejšnjih generacij.

15. izvedba vsakoletnega Mednarodnega Fotona vikenda, organizirana skupaj z 8. Akademskim simpozijem laserjev in zdravstva je gostovala konec maja 2019 v LifeClass Hotelih v Portorožu. Rekordnemu številu prezentacij, katerih se je zvrstilo več kot 100, je sledilo 700 udeležencev iz 56 različnih držav. Namen dogodka je bil pospešiti uporabo laserjev v medicine ter vodilnim svetovnim strokovnjakom zagotoviti napredno, včasih revolucionarno usposabljanje in izobraževanje.

BLED

Svetovni curling kongres 2018 se je odvijal na Bledu in združil predstavnike državnih curling združenj s celega sveta. Več kot 160 udeležencev se je šest dni udeleževalo različnih sestankov in generalnih skupščin v kongresni dvorani v Hotelu Golf (sedaj Rikli Balance Hotel). Osebje Sava Hotelov Bled je delovalo v vlogi gostiteljev in moderatorjev in pri tem učinkovito povezalo Svetovno curling združenje z različnimi turističnimi ponudniki na Bledu in lokalnimi oblastmi.

Svetovni curling kongres je bil zagotovo eden od dogodkov, ki mi bo vedno ostal v spominu, predvsem zaradi dobre energije in zaradi organizatorjev, ki so bili tako intenzivno in s srcem vpleteni v celotno kandidaturo in dogajanje. Res vrhunski gostitelji!

Gregor Rigler

generalni sekretar Curling zveze Slovenije

Blejski strateški forum 2018 posvečen premoščanju razlik, je v ospredje postavil teme, ki nas razdvajajo. Več kot 1.000 udeležencev iz več kot 60 različnih držav se je udeležilo pogovorov o izzivih, različnih pogledih in skrbeh, nato pa nadaljevalo z razmišljanjem o konstruktivnih in sporazumnih poteh za prihodnost. Tridnevni dogodek se je odvijal v Hotelu Golf na Bledu (sedaj Rikli Balance Hotel), ki ima največjo ponudbo kongresnih prostorov na Bledu.

Blejski strateški forum gostuje na Bledu že vse od ustanovitve pred 12 leti, na eni strani predstavlja simbolično in svetovno znano slovensko lokacijo, na drugi strani pa okolje, ki je daleč od vsakdanjega vrveža. Naši udeleženci se lahko v celoti osredotočijo na razprave in pereča vprašanja. Bled je primerna in logična lokacija za organizacijo dogodkov te vrste in tudi lokalna skupnost nas je v teh letih zelo lepo sprejela.

Peter Grk

generalni sekretar Blejskega strateškega foruma

KRANJSKA GORA

14. mednarodna konferenca o kvazikristalih je med 26. in 31. majem 2019 gostovala v Hotelu Kompas, organiziral pa jo je Institut Jožef Stefan v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani. Srečanja so se udeležili znanstveniki z različnih komplementarnih področij, pomembnih za raziskave kvazikristalov z vsega sveta. Gostje so bili poleg splošnega programa povabljeni tudi k spremljevalnemu programu, preko katerega so spoznali destinacijo in Slovenijo.

Zelo smo zadovoljni z izvedbo mednarodne znanstvene konference ICQ14, ki se je odvijala v Hotelu Kompas v Kranjski Gori pod okriljem podjetja Hit-Alpinea. Odlično je bilo poskrbljeno tako za namestitev udeležencev, kot tudi za strokovni del konference in spremljajoče aktivnosti (program za spremljajoče osebe). Še posebej smo bili navdušeni nad delom in prispevkom gospe Polonce Bačnar iz Hit-Alpinea, ki je s svojim odličnim organizacijskim delom bistveno prispevala k uspehu konference.

prof. dr. Janez Dolinšek

predsednik organizacijskega komiteja ICQ14

Slovenski zavod za kulturo dialoga Za in proti je že 10. leto zapored v Hotelu Kompas gostil dogodek Worlds School Debate Academy. Več kot 200 otrok in učiteljev s celega sveta se je udeležilo srečanja, kjer so se mladi lahko udeleževali predavanj in debat različnih tematik. Vodilni trenerji z Oxforda in drugih uglednih univerz iz Evrope, ZDA, Singapurja in Velike Britanije so udeležence trenirali za štiri dni intenzivnih debatnih tekmovanj. Za sprostitev so imeli gostje v program vključene tudi športne aktivnosti kot je kolesarjenje ali sprehodi in raziskovanje prekrasnih Julijskih Alp.