Bled, priznana ikona alpskih kongresov

bled-slovenia

Bled je čarobni kraj nedaleč od prestolnice, ki že tisočletja privablja popotnike in umetnike ter celo predsednike in kraljeve družine. Alpsko mesto s čudovito naravno kuliso in moderno konferenčno infrastrukturo je že  tradicionalno  priznana destinacija za srečanja, vladne in športne dogodke. Naravne in kulturne znamenitosti zagotovijo čudovito ozadje za dogodek,  posel se poveže z užitkom, bodisi preko pustolovskih športnih aktivnosti, kulturnega raziskovanja ali vrhunske kulinarike. Dodana vrednost dogodku je vsekakor zelena usmerjenost Bleda kot »Zero Waste« destinacije, ki je vidna tako v zelenih produktih ponudnikov namestitev in uslug na Bledu, kot tudi v infrastrukturi Bleda, ki ponuja različne načine trajnostnega sobivanja med krajem, obiskovalci in naravo.

Konferenčne zmogljivosti

Alpski biser, ki bo nedvomno ostal v lepem spominu, udeležencem ponuja različna prizorišča za dogodke. Največje kongresne kapacitete zagotavlja Festivalna dvorana s 512 sedeži, sledijo ji dvorana Arnold hotela Rikli Balance z dvorano za 350 delegatov, dvorana v Grand Hotelu Toplice z 270 mesti za konferenco in gala dogodek, Hotel Kompas z 200 sedeži ter manjše dvorane z do 130 mesti v Hotelu Park, Bled Rose Hotelu, Hotelu Lovec in Hotelu Astoria. Dodano vrednost ponudbi na Bledu daje prvi slovenski Zero Waste hotel, Hotel Ribno, ki le streljaj od centra zagotavlja vrhunskost storitve v neokrnjeni naravi okoliških hribov.

Poleg  konferenčnih dvoran, so na Bledu  tudi številna butična prizorišča za manjše dogodke, sprejeme ali večerje. Sem štejemo elegantna prizorišča na Blejskem gradu, v  Vili Bled in na Blejskem otoku, prizorišča za sprejeme bolj športne narave v prostorih Sodniškega stolpa in Veslaških tribunah, trajnostno obarvana srečanja pa najdejo svoje mesto v Garden Village rastlinjaku, v učnem čebelnjaku ali pod senikom Hotela Ribno.

Nastanitvene zmogljivosti

Na Bledu je na voljo širok izbor nastanitev, ki se nahajajo v bližini centra in vseh kongresnih objektov in prizorišč. Od 20 hotelov jih 7 dosega klasifikacijo štirih ali petih zvezdic, skupno pa imajo nadstandardni hoteli 663 sob. Poleg hotelskih namestitev so gostom na Bledu na voljo tudi prenočišča v apartmajih, hostlih, glampingih in kampih.

O Kongresnem uradu Bled

Kongresni urad Bled je osrednja kontaktna točka za organizatorje dogodkov in nudi objektivne informacije pri izbiri primernega prizorišča in uslug na Bledu. Kongresni urad Bled, sodeluje s partnerji v destinaciji in skupaj z organizatorjem s skupnim ciljem, ki je uspešno izveden dogodek in zadovoljni gostje.

bled-slovenia

Več informacij o kongresni destinaciji Bled:
https://www.bled.si/sl/srecanja/kongresni-urad-bled/

Kontakti Kongresnega urada:

Kongresni urad Bled
Turizem Bled, Zavod za pospeševanje turizma
Ljubljanska cesta 27, SI – 4260 Bled
T: +386 4 5780 500
E: meetings@visitbled.si
www.bled.si, www.bled.si/en/meetings

Maja Pančur
T:
+386 4 578 05 07
E:
maja.pancur@visitbled.si
Instagram: bledslovenija, #meetbled, #lakebled
Facebook: Bled Convention Bureau, @BledCVB