Nova Gorica, mesto vrtnic in zabave

Nova-Gorica-Slovenian-Tourist-Board-_-Alex-Štokelj
Photo: Alex Štokelj

Nova Gorica je privlačno mesto v dveh državah, ki nudi številne notranje in zunanje lokacije za dogodke v vseh letnih časih. Vabi z znamenitostmi in pogledi na slikovito, pristno okolico, mila klima in raznolika pokrajina pa nudita zelo dobre pogoje za raznovrstne športne in rekreativne aktivnosti. Nova Gorica je mesto priložnosti, z dvema zabaviščnima centroma in številnimi igralnicami z najnovejšo igralniško opremo vabi na zabavo. Poleg tega je v Novi Gorici tudi sedež novogoriške univerze, s sedmimi fakultetami in s posebnim poudarkom na raziskovanju.

Zelena in vinorodna Vipavska dolina se razprostira do vzhoda mesta. Tu je doma izvrstno vino, tudi edinstvenih sort, ki se odlično dopolnjuje z okusnimi lokalnimi specialitetami. Na severni strani pa se razprostira čudovit svet s povsem drugačno klimo, poln ljudskih tradicij in naravnih znamenitosti, ki lepo popestrijo športno pohodništvo. Ljubitelje miru bo prevzel razprostrt gozd Trnovo, ki vabi h kolesarjenju po urejenih poteh in pohodništvu med bogato floro in favno.

Konferenčne zmogljivosti

V Novi Gorici so na voljo raznoliki prostori za kongresne dogodke, konference in simpozije, prilagodljivi glede na vaše želje. Med ponudnike se štejejo restavracije in hoteli, katerih večina se šteje med kapacitete družbe Hit, Obrtni ter Kulturni dom. Sodobno tehnično opremljena prizorišča posamezno sprejmejo od 15 do 364 obiskovalcev.

Za nenavadna doživetja je v mestu mogoče prirediti zunanje ali notranje dogodke po meri. Alternativna prizorišča se ponujajo v obliki mestnih trgov in ploščadi, arene v resortu Perla, parkirišča hotela Park ali dvoran Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.

Nastanitvene zmogljivosti

V Novi Gorici je devet hotelov, ki družno ponujajo 411 sob, oziroma 1.001 ležišč. Skupaj z Dijaškim domom in nastanitvenim domom Presta je ležišč v mestu 1.557. Vse nastanitve so relativno blizu centra mesta in vseh prizorišč za kongresne dogodke.

O turističnem združenju

Na Turistični zvezi TIC Nova Gorica z veseljem posredujejo informacije o naravni in kulturni dediščini ter dogodkih in prireditvah v mestu in okolici. S svojim bogatim naborom informacij o lokalnih ponudnikih lahko organizatorjem dogodkov pomagajo pri izbiri pravšnje lokacije in izvajalcev. Ponujajo bogato izbiro promocijskega materiala o Goriški in Sloveniji ter informacije o gostinski ponudbi in nastanitvenih zmogljivostih območja. Izposojajo mestna kolesa, na željo pa organizirajo tudi izlete po Novi Gorici in okolici.

nova-gorica

Več informacij o kongresni destinaciji Nova Gorica: www.novagorica-turizem.com.

Kontakt turističnega združenja:

Turistična zveza Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 02
E-pošta: tzticng@siol.net

Kontakt Skupine Hit:
Suzana Pavlin
Telefon: 05 336 42 34, 041 705 189
E-pošta: suzana.pavlin@hit.si
Spletna stran: www.hit.si

Instagram: novagorica_tourism, #NovaGorica, #GoriškaRegion
Facebook: Nova Gorica Tourism, @novagorica.turizem