Portorož, poslovna srečanja s pogledom na morje

portoroz_slovenia

Portorož je najpomembnejše turistično središče slovenskega dela Istre z več kot stoletno tradicijo. Poleg številnih nastanitvenih obratov se kraj lahko pohvali tudi s termami, centri dobrega počutja, igralnicami in kongresnimi centri. Bogatita ga vonj po pristni mediteranski pokrajini z zrakom, nabitim z negativnimi ioni, ki spodbujajo možgansko aktivnost in okusna lokalna kulinarika, ki v vsakem trenutku poskrbi za energijo med pestrim konferenčnim dogajanjem.

Portorož nudi idealno okolje za različna poslovna srečanja. Zunanja prizorišča z osupljivimi morskimi razgledi in lokacije prežete s tradicijo so le nekaj korakov stran. Vrhunsko opremljeni kongresni centri so odlična izbira za organizacijo kongresov in seminarjev, mediteransko okolje in zdrav morski zrak pa pripomoreta k ustrezni sprostitvi po končanih obveznostih.

Konferenčne zmogljivosti

Portorož se lahko pohvali s številnimi visokokakovostnimi in raznolikimi konferenčnimi zmogljivostmi ter zanimivimi prizorišči za organizacijo raznovrstnih dogodkov. V Grand hotelu Bernardin se nahaja največja hotelska kongresna dvorana v Sloveniji, ki sprejme 1.100 obiskovalcev. Tudi ostali hoteli nudijo odlično konferenčno ponudbo za dogodke z do 500 udeleženci. Nekaj posebnega sta dvorana v nekdanjem skladišču soli Monfort, ki leži tik ob morju in amfiteater Avditorija Portorož. 

Izvrstna sodobna oprema, privlačne možnosti za spremljevalni program, odlična ponudba v hotelih vseh cenovnih razredov in nenazadnje zdrava, lahka in okusna kuhinja, ki blagodejno vpliva na delovni ritem udeležencev, so zagotovo dobri razlogi za organizacijo odličnega poslovnega dogodka.

Nastanitvene zmogljivosti

V Portorožu razpolagamo z nastanitvenimi objekti različnih vrst in kategorij. Trenutno destinacija nudi 3.100 hotelskih sob ter skupaj 6.310 ležišč, največ v segmentu štirih zvezdic. Pohvali se lahko z visokim deležem pet zvezdinih kapacitet (več kot petina) v kar štirih različnih hotelih. Na območju je tudi veliko zasebnih sob in apartmajev ter nekaj mladinskih hotelov in penzionov.

Turistično združenje Portorož

Turistično združenje Portorož je odločujoči sooblikovalec razvoja kakovostne in konkurenčne turistične ponudbe na destinaciji s poslanstvom promocije turistične destinacije Portorož. S povezovalno in usklajevalno vlogo in funkcijo skrbi za uravnoteženo izvajanje turistične dejavnosti, tako v operativnem kot v trženjskem in razvojnem smislu. Veliko pozornost posvečajo MICE segmentu, ki je za destinacijo izrednega pomena predvsem zaradi desezonalizacije. Pri aktivnostih sodelujejo s Slovensko turistično organizacijo ter so člani Kongresnega urada Slovenije, v okviru teh sodelovanj pa poteka tudi največ aktivnosti v MICE segmentu.

V Turistično združenje Portorož so vključeni številni lokalni partnerji, ki sodelujejo pri izvajanju kongresne dejavnosti na destinaciji. To so predvsem hoteli s konferenčnimi zmogljivostmi, agencije za organizacijo potovanj – DMC, PCO (profesionalni organizatorji kongresov), podjetja, ki ponujajo catering storitve, gostinski obrati, prevozniki in Aerodrom Portorož. Z odličnim medsebojnim sodelovanjem in z asistenco organizatorjem na destinaciji lahko gostijo tudi dogodke z več kot 20.000 obiskovalci.

portoroz_slovenia

Več informacij o kongresni destinaciji Portorož: https://www.portoroz.si/si/mice

Kontakt turističnega združenja:

Turistično združenje Portorož
Obala 16
6320 Portorož
Telefon: 05 674 82 60
E-pošta: info@portorož.si

fredi-fontanot

Fredi Fontanot
Telefon: 05 674 82 62, 040 531 570
E-pošta: fredi@portoroz.si
Instagram: portorozpiran, @portorozpiran, #portoroz, #piran
Facebook: Portoroz & Piran, @portoroz.touristboard