Ljubljana, privlačna prestolnica za odlična srečanja

Cobblers-Bridge-©-Ljubljana-Tourism-D.Wedam_
Photo: Ljubljana Tourism (D.Wedam)

Ljubljana je kompaktna prestolnica z 295.000 prebivalci, ki jo zaznamuje dinamična zgodovina in dediščina, bogata kulturna, umetnostna in turistična ponudba ter sproščeno vzdušje. Razvija se z jasno vizijo in visoko okoljsko zavestjo, katere rezultat so različni projekti, ki zadevajo vidike trajnostnega razvoja. Za svoja prizadevanja je prejela številne prestižne mednarodne nagrade, med katerimi izstopa naziv Zelene prestolnice Evrope 2016.

Poslovne obiskovalce največkrat navdušijo še gostoljubnost lokalnega prebivalstva, večjezičnost in občutek varnosti. Prav tako velja za logistično izredno obvladljivo destinacijo, saj je velika večina konferenčnih in posebnih prizorišč, hotelskih namestitev ter turističnih znamenitosti v neposredni bližini mestnega jedra, kar pomeni, da so transferji največkrat nepotrebni.

Konferenčne zmogljivosti

Ljubljana na državnem nivoju ponuja največ visoko kakovostnih konferenčnih zmogljivosti za organizacijo različnih srečanj in prireditev. Je vodilna destinacija v Sloveniji po številu mednarodnih kongresnih dogodkov. Ljubljana se ponaša z dvema visoko prilagodljivima kongresnima centroma, Cankarjevim domom in Gospodarskim razstaviščem, ki ponujata več deset večnamenskih konferenčnih dvoran, najsodobnejšo tehnično opremo ter lahko sprejmeta vsak po 2.200 obiskovalcev.

Prav tako so v bližini centra na voljo različna posebna prizorišča za vse tipe dogodkov, od bolj klasičnih in elegantnih atrijev galerij in muzejev do bolj alternativnih ali celo povsem neobičajnih in inovativnih prizorišč, kot so nekdanje, zapuščene tovarne ali gledališča.

Nastanitvene zmogljivosti

Ljubljana ponuja širok nabor nastanitvenih zmogljivosti vseh kategorij in vrst, ki trenutno obsegajo 3.450 hotelskih sob. Dodatne enote so na voljo v penzionih, apartmajih, Airbnb, mladinskih in študentskih domovih ter zasebnih sobah. Skupaj s temi nastanitvami je v Ljubljani trenutno na voljo 10.200 postelj. Vsi glavni hoteli in večina drugih objektov je bilo v zadnjem desetletju dodobra prenovljenih ali na novo zgrajenih. Mnogi se nahajajo v središču mesta in so oddaljeni največ 3 km od starega mestnega jedra, glavnih institucij in prizorišč.

Podpora Kongresnega urada Ljubljana

Kongresni urad Ljubljane (KUL)  je vir nevtralnih in strokovnih informacij o konferenčnih kapacitetah, ponudnikih storitev, motivacijskih in team building programih ter splošni turistični dejavnosti na širšem območju Ljubljane. Njegove glavne naloge so mednarodna promocija in trženje slovenske prestolnice kot privlačne destinacije za organizacijo različnih mednarodnih znanstvenih, strokovnih ali podjetniških srečanj, nudenje podpore in strateško usmerjanje pri razvoju produktov poslovnega turizma ter povezovanje lokalnih partnerjev.

Z obsežnim znanjem o konferenčnih kapacitetah, ponudnikih storitev kot tudi splošni turistični ponudbi Ljubljane, vam KUL nudi podporo v vseh fazah organizacije dogodka:

  • Strokovne nasvete in usmeritve pri izbiri optimalnih prizorišč in ponudnikov storitev
  • Pomoč pri pripravi dokumentov za kandidature
  • Ogledni obiski konferenčne ponudbe mesta v fazi izbire destinacije
  • Marketinško podporo pred in ob izvedbi pridobljenega kongresa

Ljubljana-riverbanks-castle-B.-Pogacnik-1024x683

Več informacij o kongresni destinaciji Ljubljana: www.meetinljubljana.com

Kontakti kongresnega urada:

Kongresni urad pri Turizmu Ljubljana (KUL)
Jan Oršič

01 306 44 51, 031 810 265
jan.orsic@visitljubljana.si
www.visitljubljana.com, www.meetinljubljana.com

Tatjana Radovič
01 306 45 84, 041 977 730
tatjana.radovic@visitljubljana.si
www.visitljubljana.com, www.meetinljubljana.com

Instagram: visitljubljana, #visitljubljana, #LjubljanaRegion
Facebook: Visit Ljubljana, @visitljubljana
Twitter: @meetLjubljana
LinkedIn: https://si.linkedin.com/showcase/ljubljana-convention-bureau