Kranjska Gora, srečanja s čudovito kuliso v objemu narave

Kranjska Gora je očarljivo alpsko mesto s slikovito pokrajino. Številna naravna bogastva vabijo k ogledu in dogodivščinam v vseh letnih časih. Kranjska Gora je najbolj poznana kot zimsko športno središče, saj je vsako leto prizorišče pomembnih mednarodnih smučarskih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu in smučarskih skokih v Planici. Poleti destinacijo prevzamejo drugačne aktivnosti, zelo priljubljeno je pohodništvo, planinarjenje in kolesarjenje, prav tako pa tudi adrenalinske dogodivščine kot je zipline, letenje v vetrovniku ali plezanje po feratah.

Destinacija v stiku z Julijskimi Alpami je zaradi svoje lege in ponudbe odlično prizorišče za dogodke MICE industrije. Velike prednosti Kranjske Gore so neposredna bližina tromeje z Italijo in Avstrijo ter bogata ponudba prizorišč, hotelov in zabavnih dejavnosti. Hoteli nudijo moderno opremljene kongresne centre s čudovitimi pogledi na okoliške hribe ter bogato wellness ponudbo za razvajanje v prostem času. 

Konferenčne zmogljivosti

Kranjska Gora je priljubljena destinacija za kongrese, poslovna srečanja in incentive dogodke, ki združuje slikovito pokrajino, številne športne aktivnosti in obsežno ponudbo kongresnih storitev. V treh hotelih skupine Hit Alpinea je skupno kar 14 dvoran različnih velikosti, opremljenih s standardno, moderno tehnično opremo. Hotel Kompas nudi pet posamičnih dvoran, ki se lahko združijo v dve večji dvorani in sprejemajo od 40 do 360 gostov. Hotel Ramada Resort ima šest posamičnih dvoran, dve pa se lahko združita v večjo dvorano, ki nudi veliko naravne svetlobe in lep razgled. Te dvorane lahko gostijo od 30 do 250 ljudi. V centru mesta je tudi Večnamenska dvorana, ki sprejme do 1000 ljudi.

Za dogodke, ki ne zahtevajo klasične dvorane je odlično prizorišče za pogostitev in druženje na prostem Jezero Jasna ali Chalet Resort Jasna, h kateremu pripada plaža ob jezeru ter kavarna in restavracija. Za nekoliko večje dogodke pa se ponuja Nordijski center v Planici, kjer vam nudijo pomoč pri celotni organizaciji, pogostitvi in animaciji, ki si jo bodo gostje nedvomno zapomnili.

Nastanitvene zmogljivosti

Na voljo so prenočišča različnih vrst in kategorij, ki skupno štejejo 8.136 ležišč. V treh večjih hotelih s štirimi zvezdicami, ki ležijo v neposredni bližini drug drugega in centra Kranjske Gore je skupaj 377 sob in 746 ležišč. Poleg večjih hotelov je na destinaciji več manjših hotelov, penzionov, apartmajev in zasebnih sob.

O turističnem združenju

Turizem Kranjska Gora povezuje ponudnike turističnih storitev, javni sektor, turistična društva ter druge s turizmom povezane akterje. Tako organizatorjem dogodkov nudi informacije o destinaciji in ponudnikih ter jim pomaga pri načrtovanju in realizaciji želja.

Kranjska-gora-Slovenian-Tourist-Board.

Več informacij o kongresni destinaciji Kranjska Gora: https://www.kranjska-gora.si/

Kontakti turističnega združenja:

Turistično informacijski center Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora
Telefon: 04 580 94 40
E-pošta: info@kranjska-gora.eu
Instagram: kranjskagora, #kranjskagora, @kranjskagora
Facebook: Kranjska Gora, @KranjskaGora

Preberite tudi

Vipavska dolina in Nova Gorica

Rajska dolina obstaja Rodovitna Vipavska dolina, ki jo na eni...

Portorož, poslovna srečanja s pogledom na morje

Portorož je najpomembnejše turistično središče slovenskega dela Istre z...

Nova Gorica, mesto vrtnic in zabave

Nova Gorica je privlačno mesto v dveh državah, ki...

Maribor, mesto, kjer se prepletata kultura in šport

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji in predstavlja...

Ljubljana, privlačna prestolnica za odlična srečanja

Ljubljana je kompaktna prestolnica z 295.000 prebivalci, ki jo...