Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober

Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni organiziral svečani dogodek v sklopu Slovenskega kongresnega ambasadorskega programa, na katerem je predstavil prejemnike častnega naziva Kongresna ambasadorka/Kongresni ambasador za leto 2023. V letošnjem letu je naziv prejelo 13 posameznikov, ki so s svojo predanostjo, zavzetim delom, mednarodno vpetostjo in vztrajnostjo pomembno pripomogli, da je Slovenija gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne ter športne dogodke. Slovenski ambasadorski program od leta 2019 teče ob podpori Slovenske turistične organizacije, Turizma Ljubljana in 14 partnerjev iz 6 destinacijskih klubov.   

Slavnostna podelitev častnih ambasadorskih nazivov je potekala v ljubljanski Cukrarni, kjer so bila letošnjim dobitnikom podeljena priznanja in zahvale za trud pri organizaciji mednarodnih dogodkov v Sloveniji.  Dogodka so se udeležili številni povabljeni gostje, med katerimi so bili pretekli in letošnji prejemniki častnih nazivov,  podporniki projekta Slovenski ambasadorski program, dekani fakultet, ter predstavniki institucij, destinacijskih klubov ter partnerji projekta.

Udeležence dogodka je v uvodnem nagovoru pozdravil gostitelj dogodka Fredi Fontanot, direktor Kongresnega urada Slovenije, ki se je zahvalil vsem kongresnim ambasadorjem za njihova prizadevanja in trud in izpostavilk pomen sodelovanja in povezovanja : » Skupaj smo zaslužni za to, da Slovenija v mednarodnem okolju pridobiva vse večji ugled. Osebno sem prepričan, da smo na pravi poti do uspeha. Že letošnje leto se je izkazalo za izredno uspešno in nanj tako ostane tudi v bodoče.«

Zbrane sta nagovorila tudi mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport,  Matevž Frangež, v imenu Slovenske turistične organizacije pa je zbrane nagovorila tudi vodja korporativnega komuniciranja, Martina Gojkošek.

Priznanje za dolgoletno delovanje in prizadevanja na področju organizacije mednarodnih dogodkov je prejel prof. dr. Jadran Lenarčič in tako postal častni kongresni ambasador.

Prof. dr.  Lenarčič je strokovni javnosti je poznan tudi po elitnem mednarodnem simpoziju Advances in Robot Kinematics. Simpozij je zasnoval že kot mlad raziskovalec ter ga prvič organiziral leta 1988 v Ljubljani. Bil je član in tudi vodja programskih odborov več kot 150 mednarodnih konferenc in drugih dogodkov, večinoma organiziranih v tujini, nekatera pa je pripeljal tudi v Slovenijo.

Prof. Lenarčič je držal najdaljši mandat direktorja v zgodovini Instituta Jožef Stefan

Sedemčlanska komisija Slovenskega ambasadorskega programa, ki jo sestavljajo predstavniki destinacijskih klubov in Kongresnega urada Slovenije, je konec septembra potrdila 13 letošnjih dobitnikov častnega naziva.

V nadaljevanju so navedeni letošnji kongresni ambasadorji in ambasadorke po abecednem vrstnem redu priimkov. Vsem dobitnikom častnih nazivov iskreno čestitamo!

Kongresne ambasadorke in ambasadorji Slovenije 2023:

Častni Kongresni ambasador Slovenije 2023

Prof. dr. Jadran Lenarčič, Institut “Jožef Stefan”

Kongresni ambasadorji/ambasadorke Slovenije na področju znanstveno-strokovnih dogodkov

Prof. dr. Saba Battelino, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Andrej Bauer, Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani

Prof. dr. Robert Dominko, Kemijski Inštitut Ljubljana

Prof. dr. Iztok Grabnar, Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani

Prof. dr. Mojca Juriševič, Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Prof. dr. Tanja Kersnik Levart, UKC Ljubljana, Pediatrična Klinika, KO za nefrologijo

Prof. Janez Koželj, Mestna občina Ljubljana

Dr. Andrijana Tivadar, Slovensko farmacevtsko društvo

Dr. Irena Vovk, Kemijski Inštitut Ljubljana

Marko Vrtovec, Remigo d.o.o.

Izr. prof. dr. Alenka Zvonar Pobirk, Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani

Kongresni ambasador Slovenije na področju športnih dogodkov

Barbara Železnik, Društvo Timing Ljubljana

Posebej za Slovenski kongresni ambasadorski program so v Steklarni Rogaška, ki v svetu slovi po izjemni obrtniški spretnosti in vrhunski kakovosti kristalnega stekla, za letošnje prejemnike častnih nazivov  izdelali čudovite plakete, ki so jih nagrajenci prejeli na podelitvi. Gre za izjemne umetniške stvaritve, ki odražajo izjemnost dosežkov prejemnikov.

Slovenski ambasadorski program deluje kot podporni steber pri organizaciji znanstveno strokovnih in drugih poslovnih ter športnih dogodkov.

Slovenski kongresni ambasadorski program promovira Slovenijo kot destinacijo za organizacijo mednarodnih znanstvenih in strokovnih ter drugih poslovnih dogodkov, ki ustvarjajo odlične priložnosti za mreženje, pretok znanja, inovacij in izmenjavo izkušenj ter vzpostavitve dolgoročnih mednarodnih povezav na različnih strokovnih področjih. Z izvajanjem aktivnosti se spodbuja promocija izbranih znanstveno strokovnih sektorjev, gospodarstva ter športa, kjer ima Slovenija ugledne in uspešne strokovnjake.

Preberite tudi

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023!

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je...