Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila kongres EUROTOX, ki se ga je udeležilo 1.500 mednarodnih udeležencev iz 63 držav. Slovensko društvo za toksikologijo je kongres EUROTOX gostilo prvič. Zasluga za uspeh kongresa pa gre v veliki meri izjemnemu vodstvu dr. Lucije Perharič, predsednice lokalnega organizacijskega odbora. Ljubljana je bila izbrana za gostiteljico leta 2019, kongres pa bi moral potekati leta 2021, vendar je bil zaradi pandemije prestavljen na letošnje leto.

Pod geslom “Toksikologija – multidisciplinarna znanost, ki vodi do varnejšega in trajnostnega življenja”, je Ljubljana dokazala, da je popolna destinacija za izvedbo kongresa. Trajnost je globoko zakoreninjena v etosu mesta, ki je bilo leta 2016 imenovano za Evropsko zeleno prestolnico in je že osemkrat zapored uvrščeno na seznam Top 100 trajnostnih destinacij,  kar jasno kaže, da je mesto zavezano trajnosti in trajnostnemu razvoju.

Pod uspešno izpeljan kongres EUROTOX 2023 se je podpisala ekipa PCO agencije K.I.T. Group GmbH iz Dresdna, ki je skupaj s strokovno in usposobljeno ekipo Gospodarskega razstavišča uspela ustvariti izjemno zgodbo o uspehu.  Predana ekipa Gospodarskega razstavišča je pokazala svoje strokovno znanje pri brezhibnem upravljanju kongresa, izpolnjevanju edinstvenih potreb delegatov in pridobila popolno zaupanje organizatorjev.

Uspešen kongres EUROTOX 2023 v Ljubljani je rezultat močnega mednarodnega sodelovanja in trajnostnega načrtovanja dogodkov. S podporo predanih strokovnjakov in zavezanimi okolju prijaznim praksam je letošnji kongres pustil pečat tako na udeležencih kot tudi na mestu Ljubljana.

Več informacij: Kongres Magazine

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023!

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je...