Sprejem za Kongresne ambasadorje in ambasadorke Slovenije

30. junija 2021 je v Parku Sveta Evrope v Ljubljani potekalo prvo neformalno srečanje Kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije v letošnjem letu. Gre za prvo srečanje v živo po sprostitvi omejitev, povezanih z epidemijo. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in partnerji projekta.

Kongresni urad Slovenije kljub vsem izzivom v zadnjem letu in pol, uspešno nadaljuje z aktivnostmi v okviru projekta Slovenski ambasadorski program, ki ga je pričel izvajati v letu 2019. Vodenje Slovenskega ambasadorskega programa poteka pod taktirko Kongresnega urada Slovenije, ob podpori Slovenske turistične organizacije in v tesnem sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in trinajstimi partnerji projekta. Projekt je zastavljen dolgoročno in v nameri širitve ter izboljšanja le-tega in zagotovo bo tudi v prihodnje pritegnil marsikaterega znanstvenika, zdravnika, profesorja, strokovnjaka, gospodarstvenika, špornika in drugega posameznika, ki je aktiven na svojem strokovnem področju in je član mednarodnega združenja. Projekt danes ponosno združuje skupno že 50 Kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije, ki z aktivnim in dolgoletnim delovanjem v mednarodnem znanstveno-strokovnem in poslovnem ter športnem okolju, krepijo pozicijo Slovenije kot enega od središč intelektualnega kapitala, športa ter inovativnosti.

SAP dogodek, junij 2021, foto: Marko Delbello Ocepek

Prvo neformalno srečanje letos v sproščenem vzdušju

V sklopu dogodka je direktor Kongresnega urada Slovenije, Miha Kovačič predstavil trenutno stanje v kongresni dejavnosti in aktivnosti Slovenskega ambasadorskega programa.

Udeleženci so imeli priložnost izmenjati izkušnje s kolegi iz akademskih in znanstvenih krogov ter različnih institucij, prav tako tudi s partnerji projekta, ki delujejo v različnih segmentih kongresne dejavnosti. Namen srečanja je bila poglobitev odnosov in iskanje novih rešitev pri organizaciji dogodkov v letih, ki prihajajo.

Ker se dobitniki častnih plaket lansko leto niso mogli srečati v živo, so bili v sklopu odgodka na oder povabljeni vsi prisotnih Kongresni ambasadorji in ambasadorke Slovenije leta 2020.  Vabljeni gostje so jih pozdravili z aplavzom za vse njihove dosedanje dosežke in mednarodne znanstveno-strokovne in druge dogodke, ki so jih pripeljali in gostili v Sloveniji v preteklih letih. 

Zahvala za prijetno druženje v sklopu dogodka gre gostitelju, Cankarjevemu domu. Park Sveta Evrope, kjer je potekal dogodek, je opremila Hiša vizij, za pogostitev pa je poskrbel Vivo Catering, ki je poskrbel tudi za predstavitev slovenske kulinarike, ki so jo gostje imeli priložnost okusiti ob sproščenem druženju. Za kulturno popestritev dogodka so poskrbeli saksofonisti z Akademije za glasbo, Univerze v Ljubljani.

Eden ključnih ciljev Slovenskega ambasadorskega programa je izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na področju internacionalizacije znanosti, strokovnih ved in gospodarstva, ter zagotavljanje učinkovite strukture za doseganje omenjenga cilja.

»Projekt promovira Slovenijo kot destinacijo za mednarodne znanstvene, strokovne in poslovne dogodke s ciljem privabiti in gostiti še več dogodkov. Formula za uspešno izveden dogodek pa so večletne izkušnje, primerna infrastruktura ter kompetentni in izkušeni ponudniki, s čimer se Slovenija ponaša. Slovenski ambasadorski program je tek na dolge proge!« Miha Kovačič, direktor Kongresnega urada Slovenije

Za namen predstavitve vseh Kongresnih amabasadork in ambasadorjev Slovenije, ki jih trenutno povezuje Slovenski ambasadorski program, je bila pripravljena publikacija, ki je na voljo na tej povezavi

Foto utrinke s podelitve častnih nazivov Kongresna ambasadoka oz. Kongresni ambasador si lahko ogledate na sledeči povezavi: https://bit.ly/3w9VIco

Več informacij o projektu najdete na: https://www.congress-ambassador.si.

Vaš kontakt za morebitne nadaljnje informacije je: Azra Botonjic, Kongresni urad Slovenije, E: azra.botonjic@slovenia-convention.com,  T: +386 1 569 12 60

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....