Slovenija bo gostila prvi svetovni gradbeni forum

cankarjev_dom

Strokovnjaki s področja gradnje stavb in infrastrukturnih objektov se bodo med 8. in 11. aprilom zbrali Cankarjevem domu na forumu z naslovom Odpornost stavb in infrastrukture.

Forum World Construction Forum 2019 soorganizirajo Inženirska zbornica Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Svetovna zveza inženirskih organizacij, potekal pa bo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja in Organizacije  za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO). Po besedah predsednika inženirske zbornice Črtomirja Remca naslavlja trajnostne cilje Unesca in podpira trajnostno gradnjo, ki bo dostopna vsem.

Tridnevni delovni progam je razdeljen na šest tematskih sklopov, ki so povezani s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov in se nanašajo na vodo, energijo, trajnostna mesta, skupnosti in infrastrukturo, inovacije in klimatske spremembe. Vse prispevke bodo objavili na spletu in jih bodo tako tudi v prihodnjih letih lahko uporabljali v učnem procesu na fakultetah in drugih inštitucijah. Gradbenega foruma se bodo udeležili projektanti, izvajalci, proizvajalci, investitorji, upravniki, raziskovalci, profesorji in študenti, politiki ter zastopniki javne uprave. Organizatorji pričakujejo okrog 800 udeležencev iz približno 50 držav.

Cankarjev dom