Slovenija bo gostila prvi svetovni gradbeni forum

Strokovnjaki s področja gradnje stavb in infrastrukturnih objektov se bodo med 8. in 11. aprilom zbrali Cankarjevem domu na forumu z naslovom Odpornost stavb in infrastrukture.

Forum World Construction Forum 2019 soorganizirajo Inženirska zbornica Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Svetovna zveza inženirskih organizacij, potekal pa bo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja in Organizacije  za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO). Po besedah predsednika inženirske zbornice Črtomirja Remca naslavlja trajnostne cilje Unesca in podpira trajnostno gradnjo, ki bo dostopna vsem.

Tridnevni delovni progam je razdeljen na šest tematskih sklopov, ki so povezani s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov in se nanašajo na vodo, energijo, trajnostna mesta, skupnosti in infrastrukturo, inovacije in klimatske spremembe. Vse prispevke bodo objavili na spletu in jih bodo tako tudi v prihodnjih letih lahko uporabljali v učnem procesu na fakultetah in drugih inštitucijah. Gradbenega foruma se bodo udeležili projektanti, izvajalci, proizvajalci, investitorji, upravniki, raziskovalci, profesorji in študenti, politiki ter zastopniki javne uprave. Organizatorji pričakujejo okrog 800 udeležencev iz približno 50 držav.

Cankarjev dom

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....