Prvo druženje Kongresnih ambasadork/ambasadorjev Slovenije v letošnjem letu

Žal smo bili zaradi razmer povezanih z epidemijo COVID-19, v novembru lansko leto, primorani izvesti uradno podelitev plaket Kongresnim ambasadorkam/ ambasadorjem Slovenije v spletnem formatu. Do današnjega dne, še nismo imeli priložnosti, na enem mestu gostiti vseh 50 Kongresnih ambasadorjev in ambasadork Slovenije. 

Veseli nas, da se ukrepi postopoma sproščajo in nam je ponovno dovoljeno organiziranje manjših dogodkov in druženje, sicer  v omejenem obsegu ob upoštevanju vseh smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

V tem času smo spoznali, da se še bolj kot kdajkoli prej želimo družiti, izmenjavati svoja mnenja in iskati skupne rešitve za prihodnje. Vsekakor so bili spletni dogodki zelo dobrodošli, vendar vse dosedanje raziskave potrjujejo, da ne morejo nadomestiti dogodkov v živo.  

Prav zato bomo 30. junija ob 15. uri v Parku Sveta Evrope, Cankarjev dom, organizirali prvi neformalni dogodek v živo letos, namenjen mreženju vseh ambasadorjev ter partnerjev projekta. Vsi udeleženci bodo imeli priložnost izmenjati izkušnje s kolegi iz akademsko-znanstvene sfere, različnih institucij in našimi partnerji, ki delujejo v različnih segmentih kongresne dejavnosti. Namen srečanja je poglobitev odnosov in iskanje novih rešitev pri organizaciji dogodkov v letih, ki prihajajo. 

Dogodek se bo zaključil predvidoma ob 18. uri. 

Na dogodek bomo vabili vse Kongresne ambasadorje Slovenije, potencialne ambasadorje, predstavnike različnih znanstveno strokovnih institucij, univerz, zbornic ter partnerje projekta Slovenski ambasadorski program. 

Vabila bodo posamezniki prejeli po el. pošti. Predvideno je, da bo dogodek organiziran na odprtem, v skladu z vsemi predpisanimi varnostnimi ukrepi in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Dogodek bo organiziran v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in vsemi partnerji projekta.

Za več informacij se lahko obrnete na: azra.botonjic@slovenia-convention.com