Izjemne rešitve na področju medicine na Gospodarskem razstavišču

GR_ERC_resuscitation2019_web_154

Otroške nalezljive bolezni – Enakost v zdravju – Oživljanje

Najbolj opazne medicinske konference leta 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

Ena izmed treh najpomembnejših medicinskih konferenc leta 2019 na Gospodarskem razstavišču je bil 37. Letni kongres otroških nalezljivih bolezni (ESPID) Evropskega združenja za otroške nalezljive bolezni (ESPID). ESPID je združil 2300 udeležencev iz 90 držav in s tem postal kongres leta 2019 v Sloveniji.

Junija letos je Gospodarsko razstavišče gostilo mednarodno konferenco na temo enakosti v zdravju, enakosti med spoloma in pravice do najvišje dosegljivega zdravstvenega standarda. Konferenco je organizirala Svetovna zdravstvena organizacija skupaj z Nacionalnim inštitutom RS za javno zdravje in Ministrstvom RS za zdravje.

19. septembra 2019 se je na Gospodarskem razstavišču zbralo več kot 1000 svetovnih strokovnjakov urgentne medicine na kongresu Evropske urgentne medicine (ERC). Kongresa se je udeležilo 29 razstavljavcev in 109 članov programskega odbora. Udeleženci so prišli tako iz evropskih držav kot tudi iz Avstralije, Belorusije, Kanade, Kitajske, Egipta, Gruzije, Honk Konga, Japonske, Kosova, Sudana, Tunizije, Turčije, Mehike, Nove Zelandije, Katarja, Savdske Arabije, Singapurja, Južne Koreje, Šrilanke, Združenih arabskih emiratov, Združenih držav Amerike in drugih. Kongres se je v teku treh dni osredotočil na glavno temo: “Sporne odločitve pri oživljanju. Kaj med oživljanjem deluje in kaj ne?” ERC je s spoznavanjem glavnih novosti glede polemik pri znanosti o oživljanju, smernicah in praksah v dvorane Gospodarskega razstavišča pripeljal enega najpomembnejših znanstvenih dogodkov tega leta.

GR_ERC_resuscitation2019_web_154

Zakaj Gospodarsko razstavišče?

Udeleženci in organizator kongresa ERC so bili izjemno zadovoljni z izpeljavo kongresa na Gospodarskem razstavišču. “Od udeležencev in razstavljavcev sem glede letošnjega kongresa dobil samo pozitivne povratne informacije,” pravi organizator Jeroen Janssens z ERC-ja. “Uspešno izpeljan kongres pa ni bil samo zaradi primerne lokacije ter izjemne tehnične izvedbe kongresa. Prava kakovost je odsev ekipe Gospodarskega razstavišča, ki je popolnoma predana in zelo profesionalna. Do njih čutim veliko spoštovanje, ne samo do njihovega dela, tudi do njih kot oseb.

“Prava kvaliteta je znotraj ekipe Gospodarskega razstavišča”

Organizacijski odbor je bil navdušen tudi nad mestom. Organizator kongresa pri ERC-ju je poudaril butični značaj prestolnice Slovenije: “Ljubljana je ravno prav velika za mesto. Je prijazna in ima prijetne bare in restavracije. Atmosfera Ljubljane odseva, kar bi želeli biti: ne največji, vendar najtoplejši in najbolj prijazni.
Jeroen Janssens, vodja kongresa ERC 2019

GR_ERC_resuscitation2019_web_154

»Visoka raven profesionalnosti«

»Gospodarsko razstavišče je bil edini kandidat, ki je imel dovolj velike konferenčne dvorane in druge podporne prostore za gostitev našega kongresa na želeni datum. Že v preteklosti smo imeli dobre izkušnje z njim, zato se veselimo tudi prihodnjih sodelovanj, saj so do zdaj vedno pokazali visoko raven profesionalnosti in pripravljenosti pomagati.

Urška Šturman, Odnosi z javnostmi, Ministrstvo RS za zunanje zadeve na temo Konference o enakosti v zdravju

»Lokacija je bila čisti uspeh«

»Izbira Gospodarskega razstavišča kot prizorišča ESPID kongresa je bila čisti uspeh: enostavna dostopnost, blizu centra mesta, prijazna arhitektura in dnevna svetloba praktično po celotni lokaciji, hkrati pa skoraj vse dogajanje kongresa v enem pritličnem nivoju. AV in IT storitve so bile brezhibne in catering je bil slasten. Dobili smo samo pozitivne povratne informacije od udeležencev, ki so poudarjali, da je bil to eden izmed najboljših ESPID kongresov v zadnjih letih. Iskrena zahvala gre izjemno predani in profesionalni ekipi Gospodarskega razstavišča kot tudi Kongresnemu uradu Ljubljana za neprestano podporo pri pripravi tega velikega in uspešnega kongresa.

doc. dr. Marko Pokorn, Katedra za infekcijske bolezni in epidemiologijo, Univerzitetni klinični center Ljubljana, o 37. Letnem kongresu otroških nalezljivih bolezni

GR_ERC_resuscitation2019_web_154