Gospodarsko razstavišče – svetovno središče otroške infektologije

Po izjemno uspešnem kongresnem letu lani, ko je Gospodarsko razstavišče v Ljubljani gostilo 12 mednarodnih kongresov in so pripeljali v slovensko prestolnico kar 11.000 kongresnih gostov, tudi letu 2019 kaže zelo dobro. Od 6. do 11. maja je prav tam v organizaciji kenes International potekala mednarodna konferenca ESPID – 37. letno srečanje Evropskega združenja za otroške nalezljive bolezni. Udeležilo se je je prek 2300 delegatov iz 90 držav, dogodek pa je postal kongres leta v Sloveniji, Ljubljana pa je prvi teden maja postala svetovno središče otroške infektologije, saj pridejo predavatelji in vodilni strokovnjaki iz vsega sveta. 

Velike zasluge za to, da se je tako pomembna mednarodna prireditev odvila v Ljubljani, ima doc. dr. Marko Pokorn, dr. med., pediater in infektolog z UKC Ljubljana, ki je bil sopredsedujoči organizacijskega odbora kongresa dejavno vključen v organizacijo le-tega.

Udeleženci so sledili novostim na področju cepljenja, novim metodam raziskovanja infekcijskih bolezni pri otrocih idr. Na plenarnih simpozijih in razpravah ter izbirali med štirimi sočasnimi vzporednimi zasedanji in osmimi vzporednimi jutranjimi srečanji, na ogled pa je bila tudi razstava.

Dogajanje se je odvijalo v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča. »Prizorišče je bilo popoln uspeh,« je poudaril doc. dr. Marko Pokorn»Enostaven dostop in neposredna bližina mestnega središča, prijazna arhitektura in dnevna svetloba v večini prostorov s komaj nekaj malega stopnicami. AV in IT storitve so bile brezhibne, pogostitev s strani Vivo Catering pa zelo okusna. Od vseh udeležencev nismo dobili drugega kot zelo pozitivne povratne informacije, da je to bilo eno od najboljših srečanj ESPID v zadnjih letih. Iskreno se zahvaljujem izjemno predani in strokovni ekipi GR kot tudi Kongresnemu uradu Ljubljane za vso neprestano podporo pri pripravi tega velikega in uspešnega dogodka.«

Letos si sledijo vsaj še trije mednarodni kongresi s področja medicine. Začetek junija bodo pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije razpravljali na konferenci o pravičnejšem javnem zdravstvu v Evropi. Mednarodna konferenca RIMS bo prav tako junija združevala specialiste s področja multiple skleroze in rehabilitacije pri njej. Zadnje izkušnje s področja oživljanja pa si bo na GR od 19. do 21. septembra izmenjalo približno 1500 udeležencev iz Evrope.

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....