Prvo spoznavno srečanje Slovenskega ambasadorskega programa (SAP)

slovenski-ambasadorski-program

13. junija 2019 je v Radisson Blu Plaza Hotelu v Ljubljani, v sproščenem vzdušju potekalo prvo spoznavno srečanje, na katerem so vabljeni gostje prisluhnili predstavitvi Slovenskega ambasadorskega programa, hkrati pa so imeli priložnost spoznati nominirane Kongresne ambasadorje Slovenije ter kandidate, ki so predstavniki različnih znanstvenih in strokovnih inštitucij, univerz, združenj ter zbornic iz cele države. Partnerji projekta smo si za leto 2019 zadali cilj, da bo Slovenski ambasadorski program vzpostavil dolgoročno sodelovanje z 20 do 30 ambasadorji.

Na spoznavnem dogodku so bili prisotni tudi partnerji SAP-a. V okviru srečanja je potekala predstavitev primera tovrstnega programa v Srbiji, ki sta ji sledila zanimiva razprava in delavnica na temo izzivov pri gostiteljstvu in organizaciji mednarodnih znanstveno strokovnih dogodkov.

Veseli nas, da so rezultati uspešnega mreženja že omogočili vzpostavitev medsebojnega sodelovanja med ambasadorji in partnerji projekta. Na Kongresnem uradu Slovenije smo prejeli številne pozitivne odzive in se veselimo prihodnjih izobraževalnih dogodkov v okviru programa SAP.

Poleg spoznavnega srečanja, smo izvedli kratko predstavitev Slovenskega ambasadorskega programa, dne 11. junija 2019 na 24. redni seji Glavnega strokovnega sveta Slovenskega zdravniškega društva ter 8. maja na Kemijskem društvu.

Celoten članek o dogodku lahko preberete tukaj.

Več o Slovenskem ambasadorskem programu si lahko preberete v posebni izdaji revije Kongres (str. 19-25).