Kako lahko postanete Kongresni ambasador/ka Slovenije za leto 2019

ambasadorski_program_ljubljana

Trenutno smo v fazi zbiranja prijav za nominacije Slovenskega kongresnega ambasadorja / ambasadorke za leto 2019.

V okviru projekta Slovenski ambasadorski program bomo v letu 2019, podelili častni naziv 20 do 30-im kongresnim ambasadorjem, ki so s svojo predanostjo, trdim delom in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija lahko gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne dogodke.

Letošji nominiranci so lahko zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci, znanstveno strokovni delavci in drugi posamezniki, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije. Pogoj je, da je nominiranec v destinaciji organiziral znanstveno-strokovni ali poslovni dogodek z minimalno 100 udeleženci, katerih polovica je prišla iz tujine. V tem letu bomo upoštevali dogodke organizirane v obdobju od leta 2014 do vključno 2018. Prednost imajo dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena.

Med ambasadorje za leto 2019 bomo vključili tudi posameznike, ki so imeli velik doprinos pri pridobivanju mednarodnih dogodkov, promociji posameznih destinacij v Sloveniji in sodelovanju pri predstavitvi Slovenskega ambasadorskega programa.

Za pridobitev vaših predlogov nominirancev smo pripravili poseben spletni obrazec.

Predloge bomo zbirali do 30. septembra t.l.

*Če potrebujete pomoč ali imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na vodjo projekta Azro Botonjič, azra.botonjic@slovenia-convention.com, telefon: 030 312 612.