Slovenski ambasadorski program; Orodja tržnega komuniciranja za predstavitev destinacije po koronavirusu

Foto: Žiga Zupan, www.slovenia.info

Kljub trenutnem času, ko smo smo vsi doma in že nestrpno čakamo, kdaj se bomo lahko srečali v živo, pripravljamo »orodja tržnega komuniciranja«, ki nam bodo koristila pri promociji Slovenije za mednarodne znanstveno-strokovne in poslovne dogodke v prihodnjih letih. 

V sodelovanju z marketinško agencijo Toleranca Marketing smo pripravili nadgradnjo publikacije Your Next stop: sLOVEnia, »Why organise s conference in our green country«, ki bo kmalu na voljo tudi v digitalni različici.

Ko bomo lahko ponovno aktivni, bomo partnerjem projekta Slovenski ambasadorski program dostavili tudi tiskano obliko. Publikacija je namenjana tako našim obstoječim in potencialnim Kongresnim ambasadorjem Slovenije, kot orodje pri predstavitvi naše destinacije pri kandidiranju za mednarodne znanstveno-strokovne kongrese in dogodke kot tujim organizatorjem dogodkov. Publikacija bo po ponovnem zagonu naše industrije srečanj, distribuirana po komunikacijskih kanalih Kongresnega urada Slovenije na ciljni segment tujih mednarodnih združenj in organizatorjev dogodkov. 

Zavedamo se, da so časi nepredvidljivi in zelo nejasni za vse nas, ki delujemo na področju organizacije srečanj in da bodo dogodki v začetni fazi, po zagonu, precej drugačni, kot smo jih bili vajeni do sedej, vendar moramo kljub temu ostati pozitivni in se pripravljati na ustrezno promocijo vseh prednosti, ki jih za uspešno izvedbo dogodkov, omogoča Slovenija. 

Zato smo na Kongresnem uradu Slovenije v sodelovanju z agencijo Toleranca Marketing pripravili angleško različico spletne strani Slovenski ambasadorski program. Služila nam bo kot orodje pri mednarodnih kandidaturah in predstavitvi vseh destinacijskih ambasadorskih klubov. Nestrpno čakamo, da se bomo lahko ponovno sestali s partnerji projekta in iskali nove možnosti za povečanje oddaje kandidatur, za mednarodne znanstveno-strokovne dogodke v prihodnosti.

Na spletni strani smo zbrali tudi intervjuje, ki so bili opravljeni s partnerji projekta in Kongresnimi ambasadorji Slovenije 2019, z namenom dodatne spodbude za nas vse, pri načrtovanju aktivnosti v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa, ko nam bodo razmere to ponovno  dopuščale. 

Aprila je bil oddan poziv Vladi Republike Slovenije za sprejem dodatnih ukrepov za ohranitev industrije srečanj, upamo, da se bodo ukrepi upoštevali in bomo lahko čimprej zagnali našo industrijo srečanj.