Kako lahko postanete Kongresni ambasador/ka Slovenije za leto 2020

Trenutno smo v fazi zbiranja prijav za nominacije Slovenskega kongresnega ambasadorja / ambasadorke za leto 2020

V okviru projekta Slovenski ambasadorski program bomo 12.novembra 2020, podelili častni naziv 15 do 20-im kongresnim ambasadorjem, ki so s svojo predanostjo, trdim delom in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija lahko gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne dogodke. 

Za leto 2020 se bodo upoštevale kategorije: I (izvedeni dogodki med 2017-2019), III (športni dogodki), IV (mednarodni ambasadorji) in (častni kongresni ambasador). 

KUS je vsem predstavnikom destinacijskih klubov poslal povezavo do obrazca za prijavo ambasadorjev za leto 2020. Tudi letos bodo kandidate imele možnost predlagati destinacije, institucije v katerih posamezniki delujejo, lahko pa prijavo izpolnijo tudi sami.

Dogovorjeno je, da bomo za III. kategorijo predlagali v letošnjem letu 4 kandidate povezane s športom. En kandidat bo s strani destinacijskega kluba Portorož. Tri kandidate bodo predlagali s strani destinacijskega kluba Bled in Kranjske Gore. 

Letošji nominiranci so lahko zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci, znanstveno strokovni delavci, športniki in drugi posamezniki, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije. Pogoj je, da je nominiranec v destinaciji organiziral znanstveno-strokovni ali poslovni dogodek z minimalno 100 udeleženci, katerih polovica je prišla iz tujine. V tem letu bomo upoštevali dogodke organizirane v obdobju od leta 2017 do vključno 2019. Prednost imajo dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 

Za pridobitev vaših predlogov nominirancev smo pripravili poseben spletni obrazecPredloge bomo zbirali do 30. septembra t.l. 

Kaj so imeli o Slovenskem ambasadorskem programu povedati Kongresni ambasadorji Slovenije 2019 si lahko pogledate na povezavi.

V primeru vprašanj, predlogov in sugestij lahko kontaktirate vodjo projekta Azro Botonjič na: azra.botonjic@slovenia-convention.com.