Prvo srečanje Slovenskega ambasadorskega programa v letošnjem letu

1. februarja 2023 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v sklopu 15. poslovne borze Conventa potekalo prvo srečanje kongresnih ambasadorjev, partnerjev in podpornikov projekta. Namen srečanja je bila poglobitev odnosov in iskanje novih rešitev pri organizaciji dogodkov glede na aktualne trende. 

Udeleženci so v uvodnem delu lahko prisluhnili predstavitvam destinacijskih predstavnikov šestih destinacij (Ljubljana, Maribor, Portorož, Bled, Kranjska gora, Vipavska dolina). Vsaka izmed destinacij omogoča organizacijo in izvedbo najzahtevnejših mednarodnih dogodkov.  Poleg destinacijskih predstavitev, je mag. Dušica Todorovič iz Cankarjevega doma predstavila načine podpore in delovanja PCO agencij, ki so izjemnega pomena pri izvedbi in uspehu velikih mednarodnih dogodkov.

Vabljena govorka izr. prof. dr. Mojca Benčina je predstavila prihajajoči projekt gradnje centra za tehnologije genske in celične terapije – CTGCT. V novem centru, katerega bo ustanovil Kemijski inštitut, bodo razvijali tehnologije za pripravo naprednih zdravil, do začetka kliničnih raziskav za zdravljenje bolezni, za katere še nimamo učinkovitih zdravil.  S tem želijo izkoristiti znanstveni potencial, ki že obstaja v Sloveniji, ter dolgoročno omogočiti boljše možnosti preživetja in izboljšanje kakovosti življenja bolnikov.
Manca Jurca iz podjetja Climate Partner pa je udeležencem srečanja predstavila vpliv dogodkov na okolje, z namenom bolj odgovornega in trajnostnega pristopa k dogodkom.

V letu 2023 se v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa načrtuje več aktivnosti namenjenih Kongresnim ambasadorjem Slovenije z namenom poglobitve odnosov z ambasadorji in predstavitve novih produktov, primernih za mednarodne znanstveno-strokovne, športne in druge strokovne dogodke.

Vse aktivnosti ambasadorskega programa bodo objavljene na spletni strani.

Slovenski ambasadorski program trenutno povezuje 81 ambasadorjev, uspešno mednarodno vpetih posameznikov, ki preko mednarodnih dogodkov, ki jih organizirajo v Sloveniji, soustvarjajo uspehe Slovenije kot kongresne destinacije. Kongresni urad Slovenije vodi program ob podpori Slovenske turistične organizacije in v sodelovanju s šestimi destinacijskimi klubi ter partnerji projekta.

Na Kongresnem uradu Slovenije smo veseli, da se je srečanja udeležilo 25 podpornikov in partnerjev projekta, ter kongresnih ambasadorjev iz preteklih let. Z organizacijo tovrstnih srečanj in kratkih izobraževanj bomo v prihodnje krepili vezi znotraj programa, ter razvijali potencial ambasadorskega programa.

Preberite tudi

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2024 so odprte

Ljubljana, 19. junija, 2024 Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije...

Drugo srečanje kongresnih ambasadorjev Slovenije v 2024: Trajnost in nove priložnosti v središču pozornosti

Konec maja 2024 je potekalo 2. srečanje kongresnih ambasadorjev...

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....