Prijave za nominacijo Kongresnih ambasadorjev Slovenije 2021 so odprte

Na pobudo Kongresnega urada Slovenije (KUS), ob podpori Slovenske turistične organizacije (STO) in v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana (KUL) in partnerji projekta, smo v letu 2019 ustanovili Slovenski ambasadorski program (SAP), ki organizatorjem mednarodnih dogodkov skuša pomagati pri pridobivanju, organizaciji in izvedbi tovrstnih dogodkov v Sloveniji. 

Od marca lansko leto smo bili priča številnim omejitvam in spremembam pri načrtovanju mednarodnih dogodkov. Tako ponudniki kot organizatorji so se bili primorani prilagoditi in skupaj iskati rešitve pri organizaciji znanstveno-strokovnih dogodkov. 

Kljub vsem omejitvam uspešno izvajamo vse načrtovane aktivnosti v sklopu projekta Slovenski ambasadorski program. 

Trenutno smo v fazi zbiranja prijav za nominacije Kongresnega ambasadorja / ambasadorke Slovenije za leto 2021. 

Za leto 2021 se bodo upoštevale kategorije: 

I. kategorija: izvedeni dogodki med 2018-2019 ter izvedeni dogodki v letu 2020, če so bili načrtovani v živo, vendar zaradi COVID-19 izvedeni v spletni, hibridni ali virtualni različici

III. kategorija:  športni in drugi strokovni dogodki ter

V. kategorija: častni kongresni ambasador/ambasadorka Slovenije

Kategorija II., kamor uvrščamo ambasadorje, ki imajo interes kandidirati za prihodnje dogodke in pridobijo materialno pomoč s strani destinacijskega kluba ali projekta SAP in kategorija IV., kamor spadajo mednarodni kongresni ambasadorji, ki so izvedli dogodek v Sloveniji ali priznani slovenski strokovnjaki v tujini, za letos ni predvidena. V primeru prijave kandidatov, ki spadajo v eno od teh dveh kategorij, bo komisija odločala o možnostih uvrstitve v letošnje leto. 

KUS je vsem predstavnikom destinacijskih klubov poslal povezavo do obrazca za prijavo ambasadorjev za leto 2021. Tudi letos bodo kandidate imele možnost predlagati destinacije, institucije v katerih posamezniki delujejo, lahko pa prijavo izpolnijo tudi sami.

Letošji nominiranci so lahko zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci, znanstveno strokovni delavci, športniki in drugi posamezniki, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije. Pogoj je, da je nominiranec v destinaciji organiziral znanstveno-strokovni ali poslovni dogodek z minimalno 100 udeleženci, katerih polovica je prišla iz tujine. V tem letu bomo upoštevali dogodke organizirane v obdobju od leta 2018 do vključno 2019. Prednost imajo dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 

Prav tako, se lahko prijavijo posamezniki, ki so v letu 2020 organizirali znanstveno-strokovni dogodek, ki je bil prvotno načrtovan v živo v letu 2020, vendar je zaradi razglasitve epidemije COVID-19 izvedba potekala v spletnem formatu. Upoštevajo se znanstveno-strokovni dogodki z minimalno 200 udeleženci – od tega vsaj polovica iz tujine, ki so zaradi izbruha epidemije COVID-19 potekali hibridno, spletno ali virtualno v letu 2020. Prednost imajo dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih / svetovnih združenj, ki so znatnega mednarodnega pomena za razvoj stroke.

Za pridobitev vaših predlogov nominirancev smo pripravili poseben spletni obrazec. Predloge bomo zbirali do 31. julija t.l. 

Kaj so imeli o Slovenskem ambasadorskem programu povedati Kongresni ambasadorji Slovenije 2020 si lahko pogledate na povezavi.

Podelitev priznanj Kongresni ambasador/ambasadorka Slovenije za leto 2021 bo predvidoma 18. novembra 2021.

V primeru vprašanj, predlogov in sugestij se lahko obrnete na: azra.botonjic@slovenia-convention.com.

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....