Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v Luksemburgu je tam potekal poslovni forum s poudarkom na turizmu, vesoljskem sektorju in lesarstvu. Poslovni forum je potekal v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, Slovenske turistične organizacije in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter v sodelovanju s slovenskim Veleposlaništvom v Bruslju.

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob je v nagovoru na poslovnem forumu poudaril, da Slovenija in Luksemburg delita podobne vrednote, kar lajša medsebojno sodelovanje. »Začne se z majhnimi koraki, ki pa z leti postanejo veliki – tako kot pri vzpostavitvi schengenskega območja, brez katerega si danes ne predstavljamo EU,« je dejal predsednik vlade dr. Golob in dodal, da mora biti vsaka majhna država za doseganje uspehov odprta tako na političnem kot gospodarskem področju. Od zadnjega obiska premiera Bettela v Sloveniji februarja letos je državama uspelo vzpostaviti novo letalsko povezavo med prestolnicama ter organizirati poslovni forum s področja lesne industrije, turizma in vesoljske dejavnosti. Za slednje sta voditelja podpisala tudi memorandum o sodelovanju.

Z leti iz Ljubljane do Luksemburga lažje tudi do nemških in francoskih turistov

V Luksemburgu so bili prisotni tudi predstavniki slovenskega turizma. Slovenske turistične destinacije in združenja so navezovali stike in predstavljali Slovenijo na konkretnih poslovnih sestankih z luksemburškimi organizatorji potovanj in turističnimi agencijami. Od četrtka naprej bosta namreč Luksemburg in Slovenija povezana z neposredno letalsko linijo. Letala prevoznika Luxair bodo v obe smeri letela ob četrtkih in nedeljah.

Slovenija je že danes privlačna destinacija za turiste iz Luksemburga in širše regije. V prvih sedmih mesecih letošnjega leta je število prenočitev turistov iz Luksemburga v Sloveniji glede na primerljivo obdobje lani poraslo za več kot petino, število prenočitev turistov iz Beneluksa pa se je povečalo za 14 odstotkov. Zaradi geografske lege Luksemburga bo lahko slovenski turizem ob zagonu nove letalske povezave še uspešneje nagovarjal tudi dele nemškega in francoskega trga.

Direktorica STO mag. Maja Pak, ki je na poslovnem forumu predstavila Slovenijo kot zeleno, aktivno in zdravo turistično destinacijo, je ob robu foruma poudarila tudi naslednje: »Letalska povezava med Luksemburgom in Ljubljano odpira nove vznemirljive turistične priložnosti. Lani smo v Sloveniji pozdravili rekordno število luksemburških turistov in letos se rast nadaljuje. Prestižni Luksemburg in njemu bližnji trgi, kot so Nemčija, Belgija in Francija, so primarni trgi slovenskega turizma, ki jih na STO nagovarjamo s številnimi aktivnostmi. Na teh trgih smo prisotni z močno globalno digitalno kampanjo, izvajamo študijska potovanja za ugledne novinarje ter predstavnike organizatorjev potovanj in turističnih agencij, slovenski turizem predstavljamo na izbranih sejmih in borzah. Prepričana sem, da bo nova letalska povezava slovenskemu turizmu dala še dodaten zagon.«

Več informacij: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/25151-na-poslovnem-forumu-v-luksemburgu-v-ospredju-turizem-vesoljski-sektor-in-lesarstvo

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023!

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je...