Kongresni urad Slovenije in Steklarna Rogaška – Eleganca v partnerstvu

Na kongresnem uradu Slovenije se zaključujejo priprave na sklepni dogodek v sklopu Slovenskega kongresnega ambasadorskega programa.

25. oktobra 2023 bo v čudovitem ambientu Galerije Cukrana potekala podelitev častnih nazivov Kongresnim ambasadorjem za leto 2023.

Posebej za to pa smo na Kongresnem uradu Slovenije zakorakali v skupno partnerstvo s Steklarno Rogaška, ki v svetu slovi po izjemni obrtniški spretnosti in vrhunski kakovosti kristalnega stekla. Za Kongresni ambasadorki program so v Steklarni Rogaška izdelali čudovite plakete, ki jih bodo letošnji nagrajenci prejeli na slavnostni podelitvi nazivov.

Plakete, ki jih bodo prejeli kongresni ambasadorji Slovenije za leto 2023, so edinstvene umetniške stvaritve, ki odražajo izjemnost dosežkov prejemnikov. Steklarna Rogaška, s svojo bogato zgodovino in izjemnim poznavanjem izdelave visokokakovostnega kristalnega stekla, je bila izbrana za izdelavo teh prestižnih nagrad. Njihovo vrhunsko znanje in izdelovalna spretnost bosta zagotovila, da bodo plakete čudovite umetnine, ki bodo prejemnikom ostale v trajnem spominu.

Kongresni ambasadorski program je izjemnega pomena za uspeh Slovenije na področju pridobivanja večjih mednarodnih dogodkov in močno prispeva k prepoznavnosti Slovenije v svetu. Od začetka, v letu 2019,  do danes je v program vključenih že preko 80 izjemnih osebnosti, ki nosijo naziv Kongresni ambasador Slovenije. Vsi so s svojim strokovnim udejstvovanjem in srčnim delom na različnih področjih,  v Slovenijo pripeljali večje mednarodne dogodke, ter na takšen načini omogočili prenos znanja in izmenjavo izkušenj med strokovnjaki.

Preberite tudi

Znani so prejemniki nazivov Kongresna ambasadorka / Kongresni ambasador za leto 2023

Ljubljana, 25. oktober Kongresni urad Slovenije je 25. oktobra v Cukrarni...

Septembra je Ljubljana gostila EUROTOX 2023

Med 10. in 13. septembrom 2023 je Ljubljana gostila...

Na poslovnem forumu v Luksemburgu v ospredju turizem, vesoljski sektor in lesarstvo

Ob obisku predsednika Vlade RS dr. Roberta Goloba v...

Prijave letošnjih kandidatov za Kongresne ambasadorje 2023 so odprte

Prijave za letošnje Kongresne ambasadorje Slovenije so že odprte....

Maribor med top 3 najboljšimi evropskimi destinacijami v 2023!

V tekmovanju za najboljšo evropsko destinacijo v letu 2023 je...